11 Temmuz 2010 Pazar

Pratik Bilgiler

Banyo - Mutfak

* Musluklarınızı parlatmak için naylon çorapla ovmayı deneyin.
* Banyo ve lavabonuzun pırıl pırıl olması için her zaman kullandığınız temizleme tozunu sirkeyle karıştırın ve meydana gelecek olan macunu her tarafa iyice sürdükten sonra soğuk suyla temizleyin.
* Banyo küvetinizi temizlemek, üzerindeki lekeleri çıkarmak için sirke kullanabilirsiniz. Nemli bir beze sirke dökün, onunla küveti ovup iki üç dakika bekletin. Sonra bol su ile temizleyin.
* Banyodaki mozaikler de arasıra bakım ister. Bu konuda en iyi temizleyici keten yağıdır. Yumuşak bir beze bir miktar keten yağı koyduktan sonra, mozaik sahayı daire şeklinde çevirerek silebilirsiniz. Bu suretle temizlenmiş ve parlatılmış olur.
* Sertleşmiş olan banyo süngerini tekrar işe yarar halegetirmek için hafif nişadır ruhunda bırakarak yağların erimesini temin ediniz. Bundan sonra 3-4 saat sulandırılmış sütte bırakınız ve nihayet suda çalkalayınız.
* Banyoda duvarlara konan fayanslar, arap sabunu veya sodalı su ile temizlenerek, durulanıp kurulandıktan sonra, alkole batırılmış bezle ovulursa, çok daha parlak olur.
* Lavabo ve banyo gibi fayans eşya, terebentine batırılmış bir bezle silinirse pırıl pırıl parlar.
* Banyo ve tuvalet fayanslarındaki sarı lekeleri çıkarmak için, yarı yarıya alkol ve benzin karışımı ile fayansları silin.
* Temiz yer tahtalarının en büyük düşmanlarından biri de sudur. Yerdeki küçük lekelerin iyice temizlenmesini istiyorsanız, suyun içine biraz sirke katarak, yerleri bununla siliniz. Zeminin çabucak pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.
* Krom musluklar zamanla kararır, parlaklığını kaybeder. Muslukları parlatmak için uzun süre uğraşmanıza gerek yok. Islak bir beze, birkaç damla parafin damlatın ve muslukları bununla ovalayarak silin.
* Banyoların içinin pırıl pırıl olması için, 15 günde bir, sıcak sirke ile yıkayınız. Sirkeyi kaynattıktan sonra, banyonun içine dökerek bir bezle güzelce silin. Sonra suyla durulayın.

2 yorum:

Ece Aymer dedi ki...

Sevgili Sibella,
Her zaman bana bıraktığın tüm övgü dolu yorumlar için çok teşekkür ediyorum...Geçmiş doğum gününü en içten dileklerimle kutlarım. Bir tek sizinle tanışmamak kafamı kurcalıyor..Yoğun işler solayısı ile Bodrum'a da gelemedim..En kısa zamanda görüşmek üzere...Ece

Sibella dedi ki...

Teşekkür ediyorum Ece'cim, ben de çok istiyorum tanışmayı ama bir şeyi çok isteyince olmuyor galiba. Ben bir türlü Ankara'ya sen de Bodrum'a gelemedin, bir aksiliktir gidiyor maalesef. Neyse ben de en kısa zamanda görüşmeyi umudediyorum, sevgiler :))