6 Eylül 2010 Pazartesi

Pratik Bilgiler - Neyi Nasıl Saklamalı



Neyi nasıl saklayacağınızı biliyor musunuz? Satın aldığımız gıdaların daha uzun süre dayanması için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor.

İşte uzmanlardan hangi gıdayı nasıl saklamamız gerektiği konusunda bazı öneriler:

- Patatesler serin, kuru ve havalanan bir yerde saklanmalı. Üzerinde filizler oluşan patates kesinlikle tüketilmemelidir.

- Soğanlar ışık almayan, nemsiz ve havalanan bir yerde 4 haftaya kadar saklanabilir.

- Sarımsak serin, nemsiz bir yerde 4-6 hafta saklanabilir. Diğer besinlerden uzak tutmakta fayda var.

- Pirinç ve bakliyatların saklanması için cam kavanozları tercih edin. Ağzı iyice kapalı olarak 2 sene saklayabilirsiniz.

- Kesik bir limonu kurumadan saklamak istiyorsanız küçük bir tabağa toz şeker serpin. Limonun kesik tarafı toz şekere gelecek şekilde tabağa koyun.

- Bisküvi ve kurabiyelerin taze kalması için teneke bir kutuya koyun ve yanına bir avuç pirinç bırakın.

-Kaşar peynirini küflenmeden saklamak için önce kağıt mutfak havlusuna sarın sonra poşete koyun.

- Şekeri ağzı iyice kapalı bir kavanozda saklayın.

- Baharatlar asla nem ve sıcağa maruz kalacak bir yerde saklamayınız.

- Çayı ağzı iyice kapanabilen bir kavanozda, serin ve karanlık bir yerde saklayınız.

- Ekmek kutusuna bir parça kereviz ya da bir parça kesme şeker koyarsanız ekmeğiniz daha uzun süre taze kalır.

- Ekmeğinizi streç film ile sararak buz dolabı ya da derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

- Yumurta, kartonun içinde buzdolabında 5 haftaya kadar saklanabilir. Yumurtayı, kabuğunun içine koku geçebileceğinden kartondan çıkarmadan muhafaza etmelisiniz.

- Konserve kutularını asla çok soğuk ya da çok sıcak yerlerde saklamayınız. Kapalı konservenin donması veya ısınması tadını olumsuz etkiler. İdeali oda sıcaklığında kuru bir ortamda saklamaktır.

- Yeşil sebzeleri asla naylon torbanın içinde buzdolabına koymayın. Aksi hâlde bir kaç gün içinde yarısı yenmez hâle gelir. Bunun yerine önce kağıt havluya sarıp sonra naylon torbanın içine yerleştirip buzdolabına koyun.

- Vakumlu saklama kapları da hava akımını durduğu için yiyeceklerin taze kalma süresini uzatır.

KAYNAK

7 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

merciiii ;)

Filiz dedi ki...

teşekkürler canım,çok faydalı oldu gerçekten de..sevgiler

nalan dedi ki...

guzelbir paylasimdi sagol canim

Online Decoration dedi ki...

Sevdikleriniz ve ailenizle birlikte mutlu, huzurlu ve neşe içinde bir bayram tatili dileriz.

Sevgilerimizle...

DEKOR GURU EKİBİ
www.dekorguru.com

beste dedi ki...

ne yararli bilgiler tesekkurler Sibelcim

Gülcan dedi ki...

faydalı bilgiler için teşekkürederiz.

Sibella dedi ki...

Paylaştığım bilgiler işe yarıyorsa ne mutlu bana :)