2 Kasım 2008 Pazar

Havuçlu Pırasalı Kol Böreği





Malzemeler:


* 2 hazır yufka
* 3 havuç ( rendelenmiş )
* 3-4 pırasa ( ince doğranmış)
* 1 soğan ( ince doğranmış)
* 5-6 dal maynanoz
* 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
* 1 yumurta
* 4-5 yemek kaşığı yoğurt
* zeytinyağı
* tuzot



Yapılışı:


Bir kaç kaşık zeytinyağıyla rendelenmiş havuçları tavaya koyup biraz döndürdükten sonra ince doğranmış soğan ve pırasaları ekledim, yumuşayana kadar çevirerek kavurdum. Biraz ılındıktan sonra ufalanmış peynir ve doğranmış maydanozu ekledim. 2 adet yufkayı ortalarından ikiye böldüm. Yoğurt, yumurta ve bir kaç kaşık z.yağını çırpıp yufkaların bütün yüzüne sürdüm. Hazırladığım içi yarım yufkanın yuvarlak kenarına dizip en alttan başlayarak düz bir rulo oluşturdum (aşağıdaki resimdeki gibi), yuvarlak teflon kabımı yağladıktan sonra ortadan başlayıp yuvarlayarak 4 adet ruloyu yerleştirdim. İçine sürdüğüm harcın kalan kısmını üstüne bolca sürüp çörekotu serptim. Fırında 200 derecede pişirdim. Tavsiye ederim gerçekten çok lezzetli bir börek oldu.














4 yorum:

Bitki Cadısı dedi ki...

Eline sağlık sibel'cim gerçekten nefis görünüyor ,tarifini aldım deneyeceğim.

Sibel Başaçık dedi ki...

Teşekkürler, bu akşam pişirdim ve yedik gerçekten lezzetliydi. Biz iki kişi olduğumuz için bu ölçülerde yaptım ama tabii miktar artırılabilir. İç malzemesinde de ben her yapışımda o günkü keyfime göre değişik şeyler kullanırım, bugün de evdeki malzemelerden bu tarif çıktı. Eğer yaparsan, afiyet olsun :)

orgueli dedi ki...

Nefis gözüküyor ellerine sağlık sibelcim bu aralar börek falan yaptığım bi ara bende yaparım artık.

Sibel Başaçık dedi ki...

Valla Elifcim çok kolay ve çabuk yaplan bir börek bu, mutlaka bir dene :)