1 Aralık 2008 Pazartesi

Kapı Önü Ekmekliği



Bu kapı önü ekmekliğini boyamaya başladığım ilk günlerde kayınvalideme hediye olarak yapmıştım. 8-9 senedir hala kullanıyor. Yeni öğrenmeye başladığım için en basit tekniklerle yapılmış. İki zıt renkle boya çatlatması yapıp, ön tarafına bir resmi dekupaj yapmışım.

5 yorum:

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Çok şık olmuş canım ellerine sağlık.

embir dedi ki...

Ben bunu hatırladım. Tekrar yazıyorum bu asla acemilik işi değil. Ynai sen bu işe başladığında zaten ustaymışsın sibelcim.

Sibella dedi ki...

Sağol Elifcim :)
Emine hayatım döndün mü, nasıl geçti seyahat, kurstaki öğretmen de bana senin dediğini söylemişti bir zamanlar ama burcumun etkisi mi nedir ben bir türlü tam emin olamam kendimden, sana da teşekkür ediyorum canım :))

ayşen dedi ki...

ahşapta çatlatma tekniği sorunumu aşamadım bir türlü:) çatlatma verniğini sürdükten sonra boyarken üzerinden geçilmemesi gerekiyor, biliyorum ancak boşluk kalınca tutamıyorum kendimi boyuyorum. sonra da çatlamayan yerler oluyor doğal olarak. sizinki çok güzel olmuş, tebrik ederim.

Sibella dedi ki...

@kucuksheyler: Teşekkürler, bu benim aslında ilk yaptığım çatlatma çalışmalarından, aslında hataları da var ama çok belli olmuyor. Ben çatlatma mediumundan sonra üste sürülen boyayı sünger fırçayla sürüyorum daha düzgün oluyor ve aralarda boşluk kalan yerleri sünger fırçanın uç köşesiyle hafifçe tamponlayarak kapatıyorum, boyanan yerin üzerinden tekrar geçmemek gerekiyor, böyle şeyler deneye yanıla öğreniliyor, bir de böyle işlerde aceleci davranmamak gerekiyor, kolay gelsin :))