21 Aralık 2008 Pazar

Kısır ( Sibel usulü )


Kısırı ( İskenderunlu olan eşimin deyimiyle ' iç ' ) çok severiz ve bu şekilde yaparak ayranla beraber yemek niyetine yeriz biz. Eğer sever ve yaparsanız size de afiyet olsun :)

Malzemeler :

* 2 bardak ince köftelik bulgur
* 2 bardak kaynamış su
* domates salçası ( 1 paket salçacık )
* 2-3 kaşık acı ve tatlı biber salçası karışık
* 2-3 adet taze soğan ( ince doğranmış )
* 1/2 demet maydanoz ( ince doğranmış )
* kornişon turşu ( ince doğranmış )
* zeytinyağı
* limon
* nar ekşisi
* tuz, karabiber, kimyon, kuru nane, pul biber
* isteğe göre sarımsak ve taze nane de koyulabilir.

Yapılışı :

Bulgur kapaklı bir kabın içinde sıcak suyla ıslatılıp kapağı kapatılır. Biraz bekleyip tamamen suyunu çektikten sonra domates ve biber salçası, yağ konulup bir kaşıkla iyice karıştırarak iyice yedirilir. Arkasından nar ekşisi, limon, tuz ve baharatlar koyulur ve yine karıştırılır. İnce doğranmış taze soğan , maydanoz ve kornişon turşu eklenir. Kıvırcık marul, roka, salatalık ve domatesten oluşan salatayla beraber servis edilir.

7 yorum:

embir dedi ki...

ya akşam 20.00'den sonra yemek tarifi yayınlamayın. Hatta tarifleri o saatten sonra kapatın, sabah bakalım :)) bak acıktım işte, nefis gözüküyorlar... canım afiyet olsun.

embir dedi ki...

yorum yazdım ama hata oldu, sana ulaşır mı bilemedim. Ne yazmıştım ben???

Heh efenim akşamalrı yemek tarifi göndermeyin acıkıyorum :))

Kısır da nefis gözüküyor, afiyet şeker olsun canım.

Sibella dedi ki...

Üff üzgünüm Eminecim düşünemedim :( ama yapması da çok kolay, canın isteyince hemen biraz yapabilirsin :) Bu arada yorumunda bir hata olmamış ikisini de onayladım :))

Yelda dedi ki...

Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık

Huzur Moda dedi ki...

ahhhhhhhh... saat kaç ama ben hala kahvaltı bile yapmadım sabahtan beri de canım öle bir kısır istiyor ki üşeniyorum .. şimdi ben kalkarda bu kısırı yapmamı . :))) ah sibel abla ah başıma iş açtın ..:)))

AskinAy dedi ki...

Harika görünüyor canim,ellerine saglik ve afiyetler olsun bende dün yaptim Kisir ya'da Ic bizlerde her iki ismi kullaniriz yalniz malesef nar eksisini biraz fazla kacirmisim:))yinede sonucta yenildi gerci ya,...sevgiler

Sibella dedi ki...

Afiyet olsun askinay, blogunuza baktım siz de İskenderunluymuşsunuz eşim gibi, yarı hemşeri sayılırız, benden de sevgiler :))