21 Şubat 2009 Cumartesi

Bursa Lokumu


Eskiden severek yediğim fakat hiç yapmadığım ve de unuttuğum bir tat olan Bursa lokumunu sevgili Bal Küpü arkadaşımın blogunda gördüğüm zaman hemen denemek istedim. Daha önce yapmadığım ve bir deneme olacağı için sadece 1 adet ekmek hamuru aldım ve dikdörtgen şekilde açtıktan sonra yarısına arkadaşımın blogundaki gibi dövülmüş ceviz, şeker ve tarçın, diğer yarısına da zeytin ezmesi sürerek rulo yaptım, üç parmak kadar dilimleyip fırın kabına dizdim. Ben hamur konusunda pek tecrübeli olmadığım için ve hamur da biraz yumuşak olduğu için şekilleri arkadaşımın ki kadar düzgün olmadı ama lezzeti gerçekten harikaydı. Kahvaltıda çayla harika oldu ve bundan sonra ara sıra yapacağım bir tarif oldu. Afiyet olsun :)





6 yorum:

beyaz mendil dedi ki...

Ellerine sağlık,harika görünüyor.Afiyet olsun.Sevgiler

Adsız dedi ki...

İlk fırsatta deneyeceğim canım.Gerçekten çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

sabah üşenmezsem kahvaltıya yapacağım çok lezzetli gözüküyor ...sibel hanım tepsileri yat verniğiyle verniklemek istiyorum daha kullanışlı olması için sünger fırça ile verniklemek dahamı iyi olur birde fırçayı vernikten arındırmak için ne yapıyorsunuz sevgiler.. dilara

Bal küpü dedi ki...

Ellerine sağlık, bir taşla iki kuş vurmuşsun, çok güzeller :)

Sibella dedi ki...

Gerçekten çok lezzetliydi arkadaşlar hem de çok hafifti, tavsiye ederim.
@ Dilara : Ben ev objelerinde yat verniğini hiç kullanmadım, sadece bahçe için bir iki kere kullandım ama sünger fırçayı denemedim, oalbilir sanırım. Eğer yat verniği kullanmışsam fırçayı tinerle temizliyorum ama akrilik verniklerde su yeterli oluyor. Başka bir sorunuz olursa sorabilirsiniz. Sevgiler :)
@ Bal Küpü : Bana bu güzel lezzeti hatırlattığın için çok teşekkürler, gerçi seninki kadar düzgün olmadılar ama sanırım daha fazla miktar yapıp sıkıştırmak gerekiyor :))

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.