7 Mart 2009 Cumartesi

Kıbrıs Köftesi ( Patatesli Köfte )


Şu anda nerden gördüğümü bir türlü hatırlayamadığım ve bulamadığım bir tarifle yaptım ben bu köfteleri. Lezzeti çok güzeldi ama tarifte bulunan ince bulguru kullandığım için sanırım, piştikten sonra biraz dağılıyordu köfteler. Bir dahaki denememde bayat ekmekle deniycem bulgur yerine başka tariflerde gördüğüm gibi. Ben iki kişi için 250 gr. kıyma, 2 rendelenmiş patates, bulgur ( bayat ekmek içi ), soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonla yaptım köfteleri, teflon tavada kızarttım, oldukça fazla miktarda çıktı. Yanında patates salatası ve maskolin yeşillikleriyle beraber servis yaptım, afiyet olsun :)

3 yorum:

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

Harikasın valla. Bi de o patates salatası yokmuuu. Muhteşem bir tabak olmuş. Ellerine sağlık:)

beyaz mendil dedi ki...

Ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.Sevgiler

Sibella dedi ki...

Teşekkürler, lezzeti çok güzeldi gerçekten :)