14 Mayıs 2009 Perşembe

Pratik Bilgiler


Bal
* Bal, çabucak kana geçen ve kısa zamanda bedene enerji kazandıran bir besindir. Uzun süreli enerji için, işe başlamadan 2 kaşık bal yiyin. Dinçlik verir. Bal, doku ve organların iyi çalışması için gerekli maddeleri taşır. Bal, önemli vitaminler ve özellikle B1, B2, B3, B5, B6 ve H vitamini yönünden zengindir. Ayrıca C vitamini de taşır. Bal, içindeki bazı maddeler sayesinde mikropların üremesini önler. Ayrıca, beyin hücrelerinin beslenmesinde büyük rolü vardır ve yüksek besin değeri ile vakitsiz ihtiyarlamaya engel olur.
* Balla karabiberi karıştırarak yiyin. Öksürüğünüze iyi gelir.
* Soğuk bal şerbeti, ishale ; sıcak bal şerbeti, kabızlığa iyi gelir.
* Bir kaşık bala soğuk su ilave edip rengine bakın. Su beyazlaşırsa balda katkı var demektir.
* Sabahları bir çorba kaşığı bal ve yarım limon suyu ve biraz su ile yapacağınız şurup kabızlığı önler ve cildin pürüzlerini yok eder. Ayrıca sigaranın akciğer bronşlarındaki zararını da kaldırır. Bundan başka bal ve limon karışımını yüzünüze sürdüğünüzde sivilcelerin iyileşmesini sağlar. Cildinizi aşrı kuruluktan kurtarırsınız.
* Uzun süre kavanozda duran bal kristalleşmeye başlar. Bunu gidermek için, kavanozu sıcak su dolu bir kaba koyun. Bir kaç dakika bekletin. Kavanozu sudan çıkarın. Elinizde yavaş yavaş döndürün. Kristallerin eridiğini görürsünüz.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Canımmm bu güzel bilgiler için teşekkürler sevgiler...

Unknown dedi ki...

Balı çok severim ama birde şu şeker yükselmese,ailede şeker hastalığı olunca dikkatli olmam gerekiyormuş,çocuklara yediriyorum bende yemiş gibi oluyorum işte,teşekkürler.

aşevi dedi ki...

enteresan bazılarını ilk kez duydum, sağol valla..

beyaz mendil dedi ki...

Balı ben de severim:))Eşim de balcıdır:)))Sevgilerimle

Pembe Tatlar dedi ki...

Paylaşımın için tşkrlr canım..
Mutlu hafta sonları:)