Yapılışı çok kolay, yağsız olduğu için çok hafif ama bir o kadar da lezzetli bu keki özellikle elmalı tatlıları sevenlere tavsiye ederim. Yapmak istediğiniz miktara göre kaç yumurta kullanıyorsanız o sayıda kahve fincanıyla un ve şeker lullanıyorsunuz, yani miktarı istediğiniz kadar azaltıp çoğaltabilirsiniz. Aşağıda benim yaptığım miktarlara göre malzemeleri verdim. Ben sıcak ve yanında kaymak dondurmayla servis ettim, biz çok beğendik, sizlerin de yorumlarınızı beklerim.
Malzemeler:
* 4 yumurta
* 4 kahve fincanı un ( ben kepekli un kullandım )
* 4 kahve fincanı toz şeker
* 3 elma
* 2 avuç ceviz
* 1 pk. kabartma tozu
* 1 pk. vanilya
* Tarçın
Yapılışı:
4 yumurtayı çırpıp şekerleri ekledikten sonra çırpmaya devam ediyoruz, sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz, homojen bir karışım elde ediyoruz. Eğer isterseniz bu karışıma da tarçın ekleyebilirsiniz benim gibi. Bu arada elmaları soyup, yarım ay şeklinde dilimleyip, hafifçe yağladığımız fırın kabının dibine diziyoruz, üzerine istenilen miktarda tarçın serpip, kırılmış cevizleri ekliyoruz. En üste de kek karışımını döküp, 160 derece fırında pişiriyoruz. Hepinize afiyet olsun...
5 yorum:
Olsa da yesek tadın da olmuş, süper gözüküyor, ellerine sağlık ve afiyet olsun :)
Sağol canım, tadı güzel olmuştu gerçekten, mümkün olsaydı da gönderebilseydim keşke, tamamen yağsız olduğu için çok da hafif bir kek ve yapması da çok kolay, eğer elmayı da seviyorsan tavsiye ederim mutlaka yap :))
Elmalı tüm lezzetlere varım ellerine sağlık harika görünüyor öptüm...
Hımmm ben de bayılıyorum elmalı her şeye, bu kek hem çok lezzetli hem de çok hafif, tavsiye ederim :)
elerine sağlıktarçın ve elma bayılırım..
nescafe fincanı dimi..:?
bu akşam denemek istiyorum..:)
Yorum Gönder