3 Ocak 2009 Cumartesi

Kolay ( Yalancı ) Tiramisu


Çok güzel bir tiramisu tarifim vardı ve senelerdir onu yapardım ama bir gün acil bir tatlı yapmam gerekince işte bu kolay başka bir tabirle yalancı tiramisu tarifini uydurmuş oldum ve bence de diğer yiyen kişilerce de çok beğenilen bir tatlı olunca asıl tarifin pabucu dama atılmış oldu :) Eğer ani bir misafir gelme durumu olur ya da canınız tatlı isteyiverdi hemen 5 dakikada hazırlanabilecek bir tarif tabii malzemelerin evde hazır bulunması şartıyla. Ah bir de şu tariflerimden birini okuyup da deneyen olursa yorumunu da yazsa ne kadar sevinirim :)


Malzemeler :
* 2 katlı hazır pasta kekinin yarısı ( istenirse evde pandispanya pişirilebilir ya da kedi dili kullanılabilir )
* 1 paket vanilyalı cremeole
* 1 paket krem şanti
* 1/2 lt. süt
* 1 bardak sıcak su
* 1 yemek kaşığı granül kahve
* kakao
Yapılışı :
2 katlı pasta kekinin yarısı küçük karelere bölünür ve orta boylu bir borcamın en altına gelişigüzel koyulur. 1 yemek kaşığı kahve 1 bardak sıcak suda eritilir ve keklerin üzerine dökülür. 1/2 lt. sütle 1 paket cremeole bir kaç dakika karıştırılır ve ardından 1 paket krem şanti eklenerek biraz daha karıştırılır ( Bu karışımı pasta kreması olarak da kullanabilirsiniz ). Bu karışımda keklerin üzerine dökülerek düzeltilir. En üste de üstünü tamamen kapatacak şekilde kakao dökülür ( çay süzgeciyle daha iyi olur ). Eğer aceleniz varsa biraz dolapta beklettikten sonra afiyetle yenebilir :) Bir kaç saat bekleyince daha iyi oluyor, hatta ertesi günü bile çok güzel oluyor.




6 yorum:

Ece Aymer dedi ki...

Tiramisuya da bayılırım, yakın olsak gelirdim size yemeğe. Ellerinize sağlık... Bu arada bir saattir şarkılarınızı dinliyorum, hepsine bayıldım, bir sürü anılarım canlandı, bazılarını da kendime ekledim, haberiniz ola...Görüşmek üzere...

embir dedi ki...

ohh mis gibi gözüküyor, afiyet olsun canım.

Sibella dedi ki...

Tesadüfe bak benim gibi tiramisuyu seven sadece 2 kişi çıkmış, onlar da Ankaralı. Valla ne yalan söyliyim sizin sayenizde pek de hoşlanmadığım Ankara'ya kanım ısındı, mümkün olsa da gidiversem bir ara bile diyorum.
@Ece Aymer:Keşke aynı şehirde olsak da sizi ağırlasam. Bu arada ben de iki gün önce sizin şarkılarınızı dinleyip zevklerimizin bu konuda da aynı olduğunu düşündüm ve hatta aynen sizin gibi bir kaç tanesini listeme ekledim:))
@Embir:Teşekkürler canım, gerçekten güzel oluyor..

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

tirusu çok severim,evet sizin tarif farklı ,malzemem olunca deneyecğim ve size yorumumu yazacağım:)
sevgiler...

Sibella dedi ki...

Çok sevinirim perili köşk, gerçekten çok kolay ve lezzetli bir tiramisu tarifi bu, tariflerimin denendiğini ve beğenildiğini öğrenmek hoşuma gider doğrusu, sevgiler :)

Yelda dedi ki...

Oh mis gibi kakao kokusu kokusu geldi burnuma
Denemeli kolay hakikaten
Ellerine sağlık