18 Ocak 2009 Pazar

Pratik Bilgiler

Yoğurt

* Yoğurt, sağlığımız için yararlı bir besin maddesidir. Kalsiyum açısından çok zengindir. Sindirimi kolaylaştırır. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcın olur. Yoğurt çocuklarda ishale iyi gelir. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Ayrıca yoğurt, katarakt hastaları için de şifadır.
* Yoğurttan daha fazla yararlanmak için suyunun atılmaması gerekir.Yoğurdun tüm vitamin ve mineralleri bu suda bulunmaktadır. Ayrıca, bu su, yemeklere ekşi bir tat kazandırmak istenildiğinde de kullanılabilir.
* Yoğurdu sulandırmamak için tahta kaşıkla ve üstten almak gerekir.
* Ayran yapacağınız yoğurda su ile birlikte bir miktar soda katar, mikser veya telle iyice çırparsanız,bol köpüklü bir ayran yapmış olursunuz.
* Her gün yenen bir kase yoğurt, vücudun kalsiyum ihtiyacını karşılar ve saçlara parlaklık ve ışıltı verir.
* Yatmadan önce bir pamuk yardımıyla cildinizi yoğurtla temizlemeniz cildin temizliğini uzun bir müddet korur.
* Sabah ve akşam yüzünüze yapacağınız yoğurt maskesi gözeneklerinizin sıkılığını ve yüzünüzün kırışıklardan uzak olmasını sağlayacaktır.
* Süzme yoğurdunuz ekşirse, içine su koyup tekrar süzün, ekşiliğinin gittiğini göreceksiniz.

2 yorum:

BONCUK HANIM dedi ki...

Sibel, senin bu pratik bilgilerine bayılıyorum ben. Tabii diğer işlerin de birbirinden güzeller. Becerikli hatunsun vesselam:) Ellerin dert görmesin..

Sibella dedi ki...

Valla bu bilgilere ben de bayılıyorum ve elimden geldiğince sizle de paylaşmaya çalışıyorum, işinize yarıyorsa ne mutlu bana :))