31 Ekim 2008 Cuma

Pratik Bilgiler

Mutfak

* Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın.
* Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin.Daha kolay pişecektir.
* Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.
* Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.
* Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç,salçanızı tatlandıracaktır.
* Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.

4 yorum:

embir dedi ki...

Şu pratik bilgi olayına bayılıyorum canım ya, aklıma birşey takılınca bakınız Sibella olmaya başladım. Çok öptüm canım

Sibella dedi ki...

Ben de bayılıyorum Eminecim bunlara ama hep bir yerlerde okurdum ve unuturdum, şimdi burda toplayıp arşivlemiş oluyorum, bir şeye bakmak isteyince de elimin altında oluyor :)

Unknown dedi ki...

Sibelcim bu akşam bıktın benden ama mümkünse bir ricam var Wowzio galeriyi bende eklemek istedim yalnız benim resimlerim gözükmüyor.yardımcı olabilirsen çok sevinirim Yanacı dilim yok anlayamıyorum sanırım öptüm...

Sibella dedi ki...

Şimdi hayatım ben yorumunu okuyunca gidip bir bakayım dedim wowzio'ya, ama eğer önceden blogunun ismini yazıp üye olmadıysan, bundan sonra herkese tamamen serbest olmayacakmış katılım, email gönderilip, eleme yapılarak her gün belli sayıda kişileri kabul edeceklermiş, biraz zor oabilir yani :(