14 Mart 2009 Cumartesi

Kabak Sote ve Yoğurtlu Kereviz Salatası


Kabak çok sevdiğim bir sebzedir benim. Her zaman pirinçli, sulu yemeğini yapardım ben kabağın ama ilk defa böyle denedim ve çok hoşumuza gitti. Sırasıyla soğan ve sarımsak, kabaklar ve domatesi biraz zeytinyağıyla soteledim ve hiç su koymadan ara sıra karıştırarak yumuşayana kadar pişirdim. Tuzot, karabiber ve kuru nane de ekledim. Üzerine de dereotu tabii ki. Miktarları isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Çok hafif ve lezzetli olmuştu.


Kereviz salatasını ise; kerevizleri rendeleyip sadece sarmısaklı yoğurtla karıştırarak yapıyorum ben ( bazen havuç rendesi de ekliyorum ), üzerine de zeytinyağı ve pulbiber gezdiriyorum. Yağla sorunu olmayan ve isteyenler biraz mayonez de ekleyebilirler. Afiyet olsun :)

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Kabağı ben de çok severim.Tam da diyetteyken iyi oldu bu alternatif.Akşam ki öğünüme pişireyim:) Ellerine sağlık canım.Sevgiler..

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

özellikle kereviz salatasına bayıldım. ellerine sağlık:)

embir dedi ki...

Bize değil sana afiyet olsun :))

Sibella dedi ki...

Teşekkürler :)
Eminecim bana zaten afiyet oldu da, burdan görüp yapacak olanlara da afiyet olsun istiyorum ben :))

Sevde dedi ki...

Ellerinize sağlık gerçekten enfes duruyor...
Sevgiler

nrhnmrl dedi ki...

ikisini de çok severim kerevizi normalde yitemiyorum ama sarımsaklı yoğurt ile harika oluyor ellerine sağlık afiyet olmuş olsun :=)

sarımutfak-hande dedi ki...

kerevize ceviziçide çok yakışıyor ben hep koyarım tavsiye ederim cnm.kabakta nefis olmuş ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

ben çokk severim kerevizii bunu denicem:)

Sibella dedi ki...

@ Sevde : Teşekkürler :)
@ Nrhnmrl : Biz de kerevizi sadece böyle yiyebiliyoruz, ben de bayılıyorum :)
@ Sarımutfak : Önerinize teşekkürler,evet ben de biliyorum bu gibi salatalarda ceviz kullanıldığını ama ben maalesef tatlı dışında, yemek ve salatalarda ceviz sevmiyorum :))
@ Özgürlük : Mutlaka denemelisiniz, ben normalde kerevizi sevmediğim halde bu salataya bayılıyorum, siz kerevizi de sevdiğinize göre eminim çok beğenirsiniz :)